Zelený sendvič nebo vegetariánský hamburger s cizrnou, salátem, křupavou mrkví a ředkvičkou, okurkou, avokádem a klíčky. Je veganský a bezlepkový, takže vám nezatíží žaludek.
Vydatný vegetariánský sendvič plný čerstvých jarních klíčků brokolice, vojtěšky a ředkvičky vám dodají vitamíny A, B, C, E a též velké množství vápníku, železa, síry, hořčíku, draslíku, biotinu, zinku, selenu a také stopových prvků – lithia a chromu.
Ingredience:
- Salát z cizrny
- 2 housky
- 1 polévková lžíce hořčice
- 1 okurka nakrájená na tenké plátky
- 4 ředkvičky – nakrájené na plátky
- 1 avokádo – nakrájené na plátky
- Velká hrst klíčků – vojtěška, slunečnice a ředkvička
Salát z cizrny
- 1 cizrnu, opláchnout
- ¼ šálů nasekané petrželky
- ¼ šálku nakrájeného kopru
- 2 lžíce celozrnné hořčice
- 2-3 polévkové lžíce oleje
Recept jak připravit salát z cizrny
POSTUP k přípravě sendviče s klíčky:
- Připravte si salát z cizrny. Všechny ingredience na něj vložte do střední misky, promíchejte a rozdrťte vidličkou, dokud se správně nepromíchají. Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle vašich představ.
- Připravte si housky/sendviče a naneste na ně trochu celozrnné hořčice.
- Poté přidejte hlávkový salát s cizrnou
- Plátky nakrájené okurky, mrkve, ředkvičky, avokáda
- Navrch dejte hromádku klíčků a housku.
- Rozdělte na polovinu a užívejte si!
TIP:
Připravte si salát z cizrny dopředu a během týdne si připravte jídlo. Vydrží vám v ledničce 4-5 dní!.